УНІАН

Указ № 344 від 18 червня опубліковано на сайті президента Петра Порошенка.

Зокрема в указі сказано: "Першому заступнику голови Служби безпеки України Грицаку Василю Сергійовичу тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України".

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ (Реєстраційний №2110-А). За це рішення проголосували 248 народних депутати із 364 зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Слідом за Наливайченком пішов його радник Маркіян Лубківський.

Читайте такожСитуація навколо Наливайченка створена, щоб відтягнути розгляд у ВР питання місцевих виборів - депутат

У свою чергу, перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко прогнозує, що призначення нового голови СБУ відбудеться наступного пленарного тижня (30 червня - 3 липня).

"На сьогоднішній день ми не знаємо про те, хто буде наступним керівником спецслужби. Вчора на зустрічі з керівниками коаліції президент сказав, що в обов'язковому порядку по новій кандидатурі він проведе консультації з кожною політичною силою перед тим, як виносити її до зали (парламенту - УНІАН)", - повідомив Кононенко.

У той же час, за словами голови фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрія Луценка, "президент вважає, що в нинішній ситуації СБУ має очолювати не політик, а кадровий професіонал розвідувальної справи".

Як повідомляв УНІАН, очікується, що "Народний фронт" підтримуватиме кандидатуру Грицака на посаду голови СБУ, а "Самопоміч" висловлюється проти.