УНИАН

Про це він сказав журналістам після завершення концерту "Нічні серенади", присвяченого підтримці українських в'язнів в Російській Федерації, передає кореспондент УНІАН.

"У вівторок відбудеться наступна зустріч на міністерському рівні. Я вчора розмовляв з Лораном Фабіусом, міністром закордонних справ Франції і чітко сказав, що я готовий туди поїхати тільки за рахунок того, що мої друзі, міністри закордонних справ Франції і Німеччини просять мене приїхати і працювати дуже чітко за їх допомоги над чітким переліком проблем", - зазначив Клімкін.

Міністр пояснив, що "те, що буде відбуватися в Парижі, не має бути сеансом якоїсь балаканини. Або ми приходимо до конкретних результатів, або ми показуємо, що Росія не хоче виконання Мінських домовленностей", - наголосив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожВ українському МЗС виявили "потужне російське лобі"

Голова Українського зовнішньополітичного відомства нагадав, що перш за все йдеться про реальне припинення вогню та обмін заручниками. "Дійсно обмін всіма заручниками, а не той фарс, який відбувається зараз, включно з нашими політичними в'язнями", - відзначив міністр.

Також він додав, що мова йде про реальний контроль з боку ОБСЄ за дотриманням режиму припинення вогню, оскільки багатьох інспекторів Спеціальної моніторингової місії не пускають до окупованих територій на Донбасі; про допуск гуманітарної допомоги, оскільки люди страждають, а направлені туди Росією терористи не допускають гуманітарну допомогу.

Читайте такожРосія хоче розширити контактну групу з визнанням бойовиків окремими сторонами переговорів

"І це реальний політичний процес, адже ми хочемо виборів. Міжнародне співтовариство готове разом з нами організувати ці вибори. Є Бюро з демократії і прав людини ОБСЄ, яке готове працювати навіть у складних умовах над організацією цих виборів, і це не потрібно тільки Росії", - зазначив Клімкін.

Окрім того, міністр висловлює переконання, що в іншому випадку тільки через тиск і посилення санкцій буде досягнуто мети спочатку деескалації, а потім стабілізації.

Читайте такожРосія знову заблокувала розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Клімкін сказав, що також потрібно підсилити місію ОБСЄ, а потім збільшити присутність міжнародного співтовариства в сенсі цивільно-військової місії або від ООН, або від Євросоюзу, і таким чином по справжньому стабілізувати ситуацію на Донбасі.

"Зараз справа залежить тільки від Росії", - заявив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН раніше, учасники зустрічі у "нормандському форматі" у Парижі на останній зустрічі переконували РФ забезпечити виконання Мінських домовленостей. При цьому представникам Росії відмовили в обговоренні питання щодо розширення Тристоронньої контактної групи за рахунок включення представників "ДНР" та "ЛНР".