Під посольством РФ у суботу було гаряче / фото УНІАН

У Росії порушили кримінальну справу за акцію біля посольства РФ у Києві 14 березня.

Як повідомили УНІАН в Слідчому комітеті Росії, кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених за ч. 1 ст. 360 і ст. 329 КК РФ (напад на осіб та установи, які користуються міжнародним захистом, і наругу над державним прапором Російської Федерації).

«14 березня в Києві радикально налаштовані особи під антиросійські гасла вчергове напали на будівлю посольства Російської Федерації в Україні. Під час цієї акції націоналісти обстріляли будівлю дипломатичної установи піротехнічними виробами, а також вчинили наругу над державним прапором Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Росіяни топчуть нашу землю": територію посольства РФ у Києві закидали лаптями

Слідство вживає необхідних заходів для встановлення всіх причетних до зазначеного злочину, їхнім діям дадуть відповідну правову оцінку, підкреслили в Слідкомі РФ.

Як повідомляв УНІАН, МЗС РФ направив ноту протесту Україні за акцію біля посольства Росії в Києві 14 березня.

"Були запалені фаєри, запускалися сигнальні ракети. Одна з них потрапила на дах будівлі дипмісії. Завдяки щасливому випадку пожежі вдалося уникнути. Учасники акції порвали державний прапор Росії", - заявили російські дипломати.

У ноті протесту зазначається, що влада України продовжує "ігнорувати" зобов'язання за Віденською конвенцією про дипломатичні відносини 1961 року і не бажає припиняти "агресивні витівки націоналістів проти посольства Росії в Києві". Від української сторони РФ вимагає вжити належних заходів, щоб виключити дії, "які порушують ритмічну роботу нашого представництва". Акцію біля посольства в МЗС РФ назвали "шабашем".