Президент України Віктор ЮЩЕНКО доручив Кабінету міністрів України протягом місяця розробити законопроект про заборону надання благодійної допомоги судам та правоохоронним органам.

Відповідний указ “Про деякі заходи щодо запобігання корупції в судах та правоохоронних органах” розміщено на сайті глави держави.

Зокрема, в указі наголошується на необхідності вжиття додаткових заходів щодо запобігання прихованому впливу на діяльність судів та правоохоронних органів, у тому числі шляхом надання таким органам матеріальної, фінансової, організаційної та іншої благодійної допомоги.

Відео дня

З цією метою Президент доручає уряду підготувати та внести в установленому порядку у місячний строк на розгляд Верховної Ради України проект закону про внесення змін до деяких законів України стосовно заборони надання благодійної допомоги на потреби судів та правоохоронних органів, а також заборони отримання судами та правоохоронними органами матеріальної, фінансової, організаційної та іншої благодійної допомоги.

Крім того, В.ЮЩЕНКО дав доручення Кабміну передбачати у проектах законів України про державний бюджет України на 2009 та наступні роки необхідний обсяг видатків для забезпечення ефективної діяльності судів та правоохоронних органів, у тому числі для компенсаційних виплат потерпілим і свідкам.