REUTERS

Міжнародний трибунал має судити винних у трагедії малайзійського літака.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, про це глава держави Петро Порошенко сказав в інтерв’ю телекомпанії CNN.

Після розслідування всіх обставин збиття рік тому над Донбасом літака «Малайзійських авіаліній» має постати питання про відповідальність терористів, які вбили невинних людей, заявив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожЯк це було: перші повідомлення та версії падіння рейсу MH17

Президент наголосив, що Україна разом з країнами, що найбільше постраждали у тій трагедії, – Нідерландами, Малайзією та Австралією, – підтримує проведення міжнародного трибуналу, який має бути схвалений Радою безпеки ООН.

За його словами, одразу ж після трагедії Україна ініціювала відкрите, прозоре розслідування обставин того, що сталося, із залученням експертів з Нідерландів, країни, яка втратила більше всього життів у тій трагедії.

Як сказав Порошенко, зараз, після року розслідування трагедії рейсу MH-17, з’ясовано чотири факти: малайзійський «Боїнг» було збито російською ракетою з російської ракетної установки «Бук» російськими військовими з території, яка була окупована російськими військами та підтримуваними Росією терористами.