Фото УНИАН

Спікер парламенту звернувся з листом до голови Палати депутатів Італії Лаури Болдріні, у якому висловив занепокоєння через інформацію щодо намірів окремих представників політичної партії "Рух п’яти зірок" восени відвідати Крим на запрошення окупаційної російської влади.

Читайте такожІталійські депутати узгоджуватимуть свій "візит миру" до окупованого Криму не з Києвом, а з Москвою

"Українська сторона, враховуючи грубе порушення національного законодавства, зокрема існуючого Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї, буде вимушена розглядати питання про застосування до відповідних італійських політиків обмежень, визначених законом України, в тому числі шляхом заборони в’їзду на територію нашої держави", - йдеться в листі.

Відео дня

Володимир Гройсман зазначає, що такий можливий недружній крок окремих італійських парламентаріїв не сприятиме зміцненню українсько-італійських відносин. "Такі дії італійських парламентаріїв будуть грубо суперечити нормам міжнародного права та українському національному законодавству. Візит представників "Руху п’яти зірок" на тимчасово окуповану територію Криму та проведення зустрічей з місцевою нелегітимною адміністрацією цілком суперечитиме консолідованій позиції Євросоюзу щодо неприйнятності окупації РФ території Автономної республіки Крим", - підкреслив голова Верховної Ради у листі.

При цьому він зазначає, що "вказаний візит стане черговим елементом брудних технологій Росії, спрямованих на пошук шляхів легітимізації незаконної анексії Криму".

Як повідомляв УНІАН, СБУ заборонила на 3 роки в’їзд на територію України десятьом депутатам Національних зборів та Сенату Франції, які у липні відвідали анексований Крим без згоди української сторони.