REUTERS

Про це йдеться у заяві, поширеній в понеділок у зв'язку з відповідним голосуванням в Верховній Раді.

"Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді конституційних поправок, пов'язаних з децентралізацією, є важливим кроком, який відкриває шлях до істотної передачі повноважень з центрального рівня в регіони та громади, збільшуючи паралельно підзвітність територіального самоврядування своїм виборчим округам. Поправки також будуть сприяти реалізації Мінських домовленостей", - заявила Могеріні.

Високий представник зазначила, що ЄС розраховує на ухвалення цих поправок в остаточному читанні пізніше у цьому році, а також на продовження роботи над конституційними поправками, пов'язаними з судовою системою, беручи до уваги рекомендації Венеціанської комісії.

Відео дня

Читайте такожДимові шашки та каміння: мітингувальники почали штурм ВР, міліція намагається силою відтіснити активістів (наживо, фоторепортаж)

"Насильство не може поставити під загрозу цей процес. Сьогоднішні події дуже тривожні. Ми висловлюємо співчуття родині загиблого співробітника правоохоронних органів та наші найглибші співчуття постраждалим в результаті вибуху під час демонстрації перед будівлею Верховної Ради", - наголосила вона.

Могеріні висловила переконання, що Україна буде "впевнено стояти на шляху подальших реформ, як інституційних, так і економічних, а також проведе всебічну реформу поліції і правоохоронної системи, щоб гарантувати по всій країні громадський порядок та безпеку".

Читайте такожАваков прямо звинуватив Тягнибока у заворушеннях під парламентом

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні схвалила у першому читанні президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

"За" проголосували 265 народних депутатів.