До райвідділка забрали прокурора, який побився з Парасюком / @RomanKravets, @HromadskeTV

Прокурора обвинувачення у справі Геннадя Корбана Олександра Голінченка, повезли до райвідділка міліції, повідомляє ТСН.ua.

Читайте такожСуд у справі Корбана закінчився бійкою та приїздом "швидкої" (фоторепортаж, відео)

Саме Голінченка звинувачують у надсиланні SMS-повідомлення з вказанням негайно вручити підозру Корбану. Адже, якщо політик не отримує підозру у 24 години після затримання, його має бути звільнено. Фото з повідомленням зробили журналісти.

Відео дня

Одне з таких повідомлень продемонстрував народний депутат Борис Філатов.

Смотрите? Это же ад:((Милиция в прямом эфире уничтожает доказательства и освобождает преступника.

Posted by Borys Filatov on 4 листопада 2015 р.

Після оприлюднення скандального повідомлення, нардепи заблокували прокурорів та викликали поліцію. Прокурори намагались покинути приміщення, через що зчинилася бійка. Голінченко заявив, що на нього накинувся нардеп Володимир Парасюк, а злочинних повідомлень він не надсилав.

Читайте такожЗахист Корбана вимагає порушити справу проти заступника генпрокурора через можливий тиск на суд

Тим часом до Печерського суду продовжують приїжджати наряди правоохоронців. Кореспонденти ТСН слідкують за перебігом подій.

Як повідомляв УНІАН, Корбана було затримано в результаті спільної операції СБУ та Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

2 листопада Новозаводський райсуд Чернігова почав розгляд подання прокуратури про обрання Корбану запобіжного заходу.

Однак 3 листопада вранці співробітники СБУ вивезли Корбана із суду після того, як адвокати почали вимагати від конвоїрів звільнити лідера «УКРОПу», оскільки о 08.40 сплив 72-годинний термін його утримання. Потім стало відомо, що його вивезли в ІТУ СБУ у Києві.

У Генпрокуратурі того ж дня поінформували, що Корбан перебуває у Києві і з ним проводяться процесуальні дії, однак не сказали, де саме. Також у відомстві заявили, що Корбана 3 листопада затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою без ухвали слідчого судді суду). Ввечері адвокати Корбана оскаржили рішення про його затримання.

Сьогодні в Печерському райсуді Києва заплановані слухання за скаргою адвокатів Корбана на його незаконне утримання під вартою.