facebook.com/ukrop.ukraine/

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, цим рішенням було відмовлено у задоволенні клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та застосовано до Корбана запобіжний захід у виді домашнього арешту із застосуванням засобів електронного контролю.

Читайте такожГеннадій Корбан: "Очевидно, комусь дуже хотілось обмежити мою свободу"

Обраний слідчим суддею запобіжний захід не відповідає заявленим ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, враховуючи, що відносно Корбана здійснюється досудове розслідування у вчиненні ряду тяжких злочинів, у тому числі вчинених у складі організованої злочинної групи, заявили у Генпрокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, Корбана було затримано в результаті спільної операції СБУ та Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

2 листопада Новозаводський райсуд Чернігова почав розгляд подання прокуратури про обрання Корбану запобіжного заходу.

3 листопада вранці співробітники СБУ вивезли Корбана із суду після того, як адвокати почали вимагати звільнення лідера «УКРОПу», оскільки о 8.40 сплив 72-годинний термін його утримання. Потім стало відомо, що його вивезли в ІТУ СБУ у Києві.

У Генпрокуратурі заявили, що Корбана 3 листопада затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою без ухвали слідчого судді суду). Того ж дня адвокати Корбана оскаржили рішення про його затримання.

5 листопада зранку Печерський райсуд Києва почав розгляд клопотання про обрання Корбану запобіжного заходу. Після багатогодинного засідання суд виніс рішення обрати міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на два місяці - до 31 грудня 2015 року включно. В ухвалі визначено, що Корбан повинен носити електронний засіб контролю.