яценюк / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу у Харкові.

“Ми сподіваємося укріпити коаліцію. Зараз ідуть дискусії з іншими членами колишньої коаліції про те, щоб ця коаліція була укріплена”, - сказав Яценюк.

Він також вкотре наголосив, що готовий співпрацювати з фракцією “Блока Петра Порошенка” у Верховній Раді.

Відео дня

Читайте такожДо Ради внесли постанову про відставку Яценюка

“Я звернувся до парламенту, щоб парламент проголосував резолюцію недовіри Кабінету міністрів України. Така резолюція не набрала голосів. Це означає, що основні фракції у парламенті - “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт” - повинні взяти остаточно на себе всю повноту відповідальності за політичну й економічну стабільність. Я заявляв і заявляю, що я вкотре готовий простягнути руку президенту і його фракції. Ми продовжували 24 місяці найскладніші й непопулярні реформи, і не можна зупинятися на півшляху”, - наголосив прем'єр-міністр.

Він висловив сподівання на те, що “є політична відповідальність перед країною, а не істерія на наступні дострокові парламентські вибори, які закінчаться дуже й дуже сумно”.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого фракція «Батьківщина» у зв’язку з провальним голосуванням за відставку уряду заявила про вихід з парламентської коаліції. 18 лютого про вихід з коаліції заявила і фракція «Об’єднання «Самопоміч». Також зі складу коаліції вийшли четверо депутатів міжфракційного об’єднання «Народний контроль».

Незважаючи на це, перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у складі парламентської коаліції перебуває понад 226 депутатів, і вона існує, а підстав для оголошення про розпад коаліції немає.

Минулого тижня Яценюк заявляв, що проводить переговори з президентом Петром Порошенком, керівником фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрієм Луценком та головою фракції Радикальної партії Олегом Ляшком, який ще у вересні 2015 року заявив про вихід з коаліції.