фото: УНИАН

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко, повідомляє "Українська правда".

Вона нагадала, що в грудні минулого року Європа продовжила дію санкцій проти Росії.

"Саме тому Москва так незадоволена мінським форматом і прагне його розвалити чужими руками, позбутися від учасників груп, дискредитувати нашу роботу", -  заявила Геращенко.

Відео дня

За словами Геращенко, поки головна задача - змусити Росію виконувати зобов'язання.

Читайте також"ФСБ не спить": Геращенко розповіла, як українська делегація "проривалась" до Мінська

"Питання ж не в форматі, а виключно в безвідповідальності РФ. Агресивна і деструктивна позиція Москви сьогодні, по суті, заблокувала нормальну роботу Ради безпеки ООН, ОБСЄ, інших міжнародних організацій і робить безрезультатними будь-які міжнародні майданчики: чи то в Мінську, чи то в Нью-Йорку або Відні", - заявила вона.

Читайте такожПереговори щодо заручників зірвані: у Мінську вимагають амністувати причетних до терактів - Геращенко

"Тому питання стоїть не стільки в пошуку нових форматів або розширенні нормандського формату і мінських груп, як в іншому: як змусити РФ поважати норми міжнародного права і виконувати взяті на себе зобов'язання", - додала вона.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.