Рада, депутаты / Фото Украинская правда

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що на вимогу низки народних депутатів проведе рейтингове голосування, щоб з'ясувати, скільки парламентарів перебуває в сесійній залі.

Під час рейтингового голосування з'ясувалося, що депутатів менше ніж 226. Зокрема, за проголосували - 176, 19 — проти, утримались — 18.

Спочатку Парубій наголосив, що в залі 200 народних депутатів, потім виправився, що 212, але якщо скласти разом кількість голосів "за", "проти" та "утримався", то йдеться про 213 народних депутатів.

Відео дня

Парубій зазначив, що в такій ситуації парламент не може ухвалювати рішення, оскільки для результативного голосування необхідні голоси мінімум 226 народних депутатів.

Читайте такожРада відмовилася включити до порядку денного законопроект щодо конфіскації коштів Януковича

Як повідомляв УНІАН, на початку вечірнього засідання Верховної Ради зареєструвалися 332 народних депутати, але реально у сесійній залі присутні трохи більш як 150.

Сьогодні на умовах анонімності один з народних депутатів повідомив УНІАН, що група парламентаріїв о 13.00 вилітає чартерним рейсом на Євро-2016 до Франції, де в рамках фінальної частини Євро-2016 відбудеться матч між збірними України та Північної Ірландії.

Гра розпочнеться о 19.00.