Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО закликає парламентаріїв невідкладно розглянути законопроекти, що стосуються правоохоронних органів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Одесі.

«Вчора мною підписано листа до голови ВР з проханням зустрітися, зокрема з головами профільних комітетів, у МВС… Я хотів би почути від пана ЯЦЕНЮКА, що їм треба для того, щоб міліція працювала ефективно», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

При цьому він висловив велику стурбованість тим, що майже 50 законопроектів, спрямованих на підвищення ефективності роботи міліції, не розглянуто Верховною Радою і, відповідно, жоден з них не затверджено.

Ю.ЛУЦЕНКО пояснив, що майже третина із запропонованих законопроектів уже пройшла розгляд і узгодження в профільних комітетах, «але не виноситься на розгляд Верховної Ради».

За словами міністра, на сьогодні «…міліція вичерпала «принцип закручування гайок». Далі працювати без зміни законодавства неможливо».

Він наголосив: «Реально ми сьогодні маємо пострадянську міліцію, але без змін до законодавства з усіма її позитивними моментами працювати нелогічно». Тому Ю.ЛУЦЕНКО висловив сподівання, що парламент приділить час для розгляду необхідних для міліції законопроектів. «Хотілося, щоб ВР хоча б два дні виділила на опрацювання всіх питань (що стосуються законодавчого забезпечення міліції – УНІАН), які перебувають у неї на розгляді», - сказав він.

Також Ю.ЛУЦЕНКО зазначив, що сьогодні особливо потрібне внесення змін до антикорупційного законодавства, оскільки інакше «гора боротьби з корупцією народжує мишу».