У грудні керівництво НАТО визначить нове “контактне посольство” Альянсу в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Києві в ході міжнародної конференції “Безпека Південно-Східної Європи як складова європейської та глобальної безпеки” повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Урбан РУСНАК.

“Словаччина подала свою заявку, але остаточне рішення щодо того, посольство якої країни-члена Альянсу стане “контактним” буде прийнято у грудні”, - сказав У.РУСНАК.

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо можливостей інформаційного впливу “контактного посольства” на зміну ставлення наших громадян до НАТО, посол зауважив, що для зміни громадської думки необхідне залучення ресурсів держави. І особливо, додав він, на регіональному рівні.

“Нереально, щоб одне посольство своєю інформаційною кампанією вплинуло на зміну суспільних настроїв. Ми можемо допомагати, підтримувати, але головна роль у цьому питанні належить все таки державі”, - підкреслив У.РУСНАК.

Довідка УНІАН. Посольство Словацької Республіки в Україні виконує функції контактного посольства НАТО в Україні з 1 січня 2007 р. до грудня 2008 р. Протягом двох років його головним завданням було представлення НАТО в Україні, а також надання громадянам України інформації про Альянс.

Контактні посольства НАТО відкриваються в усіх партнерських країнах на основі дворічного принципу ротації.