/ president.gov.ua

Як повідомили у прес-службі українського президента, під час зустрічі співрозмовники також наголосили на важливості завершення облаштування українсько-білоруського кордону відповідно до кращих світових стандартів.

Також обговорювалися питання організації спільних культурних заходів з нагоди 345-річчя автора першої Конституції України – гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Мінської області.

Крім того, співрозмовники обговорили питання посилення економічної співпраці між двома країнами.

Відео дня

Читайте такожВолинська облрада ухвалила звернення до ВР щодо створення спецкомісії для ревізії документів про кордон з Білоруссю

Сторони відзначили доцільність активізації торговельно-економічних відносин за рахунок розширення співпраці в машинобудуванні, енергетиці, агропромисловому комплексі та транспортній сфері.

Було наголошено на важливості проведення чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії у вересні цього року у Мінську.

Президент висловив зацікавленість України у розвитку мережі навчальних закладів з метою створення можливостей для вивчення української мови в районах компактного проживання етнічних українців в Білорусі.