Геращенко закликала нардепів звернутися до міжнародних органів щодо арешту журналістів / фото: УНІАН

Про це вона заявила під час Погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів, повідомляє прес-служба партії «УДАР».

За словами Геращенко, Верховна Рада повинна завтра, 4 жовтня, ухвалити звернення до ПАРЄ, Ради Європи та ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації щодо звільнення українських журналістів.

«Роман Сущенко - не єдиний український журналіст, проти якого сфабрикована справа за шпигунство. Другий – це Микола Семена, який знаходиться в окупованому Криму, і проти нього в жовтні починається судовий процес. Тому ми пропонуємо, щоб завтра Верховна Рада ухвалила звернення до ПАРЄ, до Ради Європи, до ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації звільнити українських журналістів», - зазначила перший віце-спікер.

Відео дня

Також, наголосила Геращенко, цього тижня ВР має звернутися до парламенту Нідерландів з вимогою ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Читайте такожРосійський суд на два місяці заарештував українського журналіста Сущенка

«Наш парламент цього тижня має зробити відповідне звернення до парламенту Нідерландів з вимогою ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Усі необхідні слухання відбулися, референдум, на який зараз намагається посилатися влада Нідерландів, носить виключно рекомендаційний характер, і нам треба закликати Нідерланди не застосовувати подвійні стандарти до України», - додала політик.

Як повідомляв УНІАН, кореспондент "Укрінформу" в Парижі Сущенко ­прибув до Росії у приватних справах.

У РФ його затримали і звинуватили в шпигунстві. ФСБ заявила, що Сущенко - кадровий полковник ГУР України, який збирав інформацію, "що становить державну таємницю і стосується діяльності Збройних Сил і військ Національної гвардії Росії, витік якої за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".