Порошенко розповів про необхідні умови роботи Ради / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко переконаний, що для створення Антикорупційного суду потрібні лише спокійні умови роботи Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Мальти Марі-Луїз Колейро Прекою сьогодні в Києві.

«Сьогодні я чекаю від парламенту, щоб вони напрацювали той законопроект (щодо створення Антикорупційного суду – УНІАН), і який виходить з декількох надзвичайно важливих принципів. Зокрема, законопроект має відповідати Конституції, законопроект має відповідати вимогам суверенітету України і законопроект має передбачати абсолютно прозору процедуру відбору тих кандидатів, які будуть викликати довіру в людей, в суспільства», - заявив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожПорошенко щодо мітингу в Києві: ставлюся з розумінням, закликаю до мирного характеру

За його словами, якщо ці умови будуть виконані, він «залюбки прийме напрацювання парламенту і внесе цей законопроект, який можна дуже швидко розглянути».

«У жодному разі я не хотів би, щоб цей процес загальмувався. Саме тому в проекті бюджету, за моїм наполяганням, уже передбачено видатки на Антикорупційний суд. Для цього потрібно лише спокійні умови роботи Верховної Ради, бо «принцип матроса Железняка» в демократичній країні не проходить», - додав глава держави.

«Ми абсолютно відкриті для співпраці з будь-якими ініціативами, і не треба стукати у відкриті двері», - зауважив президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 жовтня, у Києві під Верховною Радою проходить мітинг, учасники якого вимагають «Великої політичної реформи»: позбавлення недоторканності народних депутатів, ухвалення нового закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками та утворення незалежного Антикорупційного суду.