Вибух кваліфікували як теракт / фото УНІАН

Нардеп Ігор Мосійчук, який постраждав внаслідок вибуху біля редакції телеканалу «Еспресо», заявив, що в його авто неможливо було закласти вибухівку.

Як пояснив нардеп на своїй сторінці у Facebook, він не їздить за кермом сам і не має водійських прав, а його друзі, які його возять, ніколи не залишають автомобіль без нагляду.

За його словами, колишній правоохоронець Михайло Морміль, який загинув, став випадковою жертвою трагедії. «Михайло проживав не в будівлі, де розташовано студію телеканалу "Еспресо", а в селі. До Києва він приїхав на день народження матері. Це вже встановлено слідством», – стверджує Мосійчук.

Відео дня

Читайте також"Володимировичу, земля!": Мосійчук розповів про момент вибуху

«Тому розглядати інформацію про те, що це був замах на нього, при всій повазі, не варто. Це роблять люди, які хочуть відвести увагу від справжніх замовників і виконавців», – додав нардеп.

Він відзначив, що принаймні три версії замах на нього «вже в роботі».

Як повідомляв УНІАН, увечері 25 жовтня біля офісу телеканалу Espreso.tv на вулиці Адама Міцкевича у Солом'янському районі Києва стався вибух, внаслідок якого двоє осіб загинули і серед них охоронець Мосійчука. Ще троє постраждали, у їх числі народний депутат Мосійчук та політолог Віталій Бала.

Вибух кваліфікували як теракт. Розслідуванням займається Головне управління СБУ в Києві та області.