Разом з тим Ківа не назвав замовника цієї провокації і політичного тиску / фото УНІАН

Колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля Ківа і ще 40 осіб у військовій формі перебувають у Солом'янському районному суді Києва, щоб проконтролювати процес під час обрання запобіжного заходу синові керівника МВС Олександру Авакову. Про це в коментарі кореспонденту УНІАН повідомив сам Ківа.

«Ветерани антитерористичної операції, які разом зі мною служили на східному фронті, прийшли підтримати і проконтролювати чистоту ухвалених рішень Солом'янським судом щодо сина міністра-силовика, щодо якого сьогодні відбувається політичний тиск і пряма провокація, які є частиною гібридної війни, розгорнутої на території України. Сьогоднішня ситуація - це прямий цьому доказ. Міністр-силовик є частиною оборони нашої з вами країни і відповідає за обороноздатність нашої країни», пояснив він.

Читайте такожОпубліковано відео затримання сина Авакова

Відео дня

Як вважає Ківа, тиск на Авакова відбувається через його сина. «Тиск на нього через його дітей. Це підрив обороноздатності держави», - заявив він.

Разом з тим Ківа не назвав замовника цієї провокації і політичного тиску.

За його словами, в приміщенні Солом'янського райсуду перебувають 40 ветеранів АТО. При цьому, додав Ківа, вони брали участь в АТО в різних підрозділах.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо про те, що НАБУ проводить обшук у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра. За інформацією НАБУ, обшуки проходять в рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 - початку 2015 року. У Солом'янському суді Києва можуть обрати запобіжний захід затриманому сина Авакова.

У свою чергу в Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що дії НАБУ є політичними, а не юридично обґрунтованими.