Деканоідзе додала, що за ситуацією в Україні слідкує загалом з Тбілісі / фото УНІАН

Колишня голова Національної поліції України Хатія Деконоідзе назвала смішними обвинувачення прокуратури щодо Міхеіла Саакашвілі.

Про це вона сказала у коментарі Громадському, перебуваючи під будівлею СБУ, куди привезли Саакашвілі.

«Ті обвинувачення, які були, це смішно для мене, як для людини, яка його добре знає. Чесно кажучи, увесь цей зв’язок з Курченком, це смішно. Ми ж бачимо, що відбувається з НАБУ, з Антикорупційним комітетом. І мені дуже боляче», — сказала вона.

Відео дня

Деканоідзе додала, що за ситуацією в Україні слідкує загалом з Тбілісі, де зараз постійно проживає.

Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю ввечері, 8 грудня, силовики затримали екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що Генеральна прокуратура України оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, йому інкримінують замах на злочин (ч.1 ст.15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили кілька осіб (двоє або більше) (ч.2 ст.28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч.2 ст.256).

Читайте такожПрезидент Литви назвала справу Саакашвілі внутрішнім питанням України

Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції і Служби безпеки України.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає Саакашвілі, силовики провели обшуки. Пізніше вони затримали Саакашвілі й посадили в автомобіль, проте активісти заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі й звільнили Саакашвілі. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування.

Своєю чергою Саакашвілі відкинув звинувачення генпрокурора у сприянні учасникам злочинних організацій.