Депутат Київської міської ради, член депутатської групи Віталія Кличка Володимир БОНДАРЕНКО допускає можливість проведення референдуму про недовіру меру столиці Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.БОНДАРЕНКО сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам.

"Ми можемо до цього дійти спільно. Я думаю, у Михайла БРОДСЬКОГО є підстави заявляти, що це може статися в Києві. Але це буде у січні чи колись пізніше, важко сказати”, - зазначив В.БОНДАРЕНКО .

Відео дня

Депутат наголосив, що для проведення референдуму необхідні “достатні” підстави. “Достатні підстави можна знайти... Навіть це підвищення тарифів (на житлово-комунальні послуги) є достатньою підставою для того, щоб спитати цю владу, на чию користь вона діє”, - сказав він.

Референдум, як зазначив В.БОНДАРЕНКО, є складною системою дій - це скоординовані кроки як Київської міської ради - як представницького органу киян, так і громадян, які не є депутатами. “Для того, щоб референдум провести, треба як мінімум мати рішення Київради про це. Потім якусь ініціативу знизу, яка забезпечила би збір 10% голосів усіх виборців Києва для ініціювання референдуму, а потім коректні відповіді комісій, які іноді відморожуються. Територіальна виборча комісія повинна також певні кроки вчинити”, - пояснив В.БОНДАРЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада член фракції БЮТ в Київраді М.БРОДСЬКИЙ повідомив на прес-конференції, що в середині січня фракція БЮТ у Київраді ініціюватиме проведення референдуму про недовіру Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ.

Він висловив сумнів, що вдасться зібрати 80 голосів депутатів Київради з цього приводу, однак в іншому разі «шансів у Леоніда Михайловича - нуль».

Водночас М.БРОДСЬКИЙ від імені фракції БЮТ в Київраді закликав киян 23 листопада вранці (відбудеться чергова сесія) прийти на Хрещатик до мерії і “підтримати чесних депутатів, які вважають за доцільне дострокову відставку Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО”.