Основним ресурсом комплектування окупаційних сил є кадрові російські військові / фото: amurburg.ru

Російське окупаційне командування поповнює ряди бойовиків особами з судимостями. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Читайте такожВ "ЛНР" гатять по позиціях українських військових зі снайперської зброї - штаб АТО

«За даними Головного управління розвідки Міноборони, нині найбільшу занепокоєність російського командування викликає неспроможність так званого офіцерського складу зупинити падіння рівня військової дисципліни і скоєння підлеглими злочинів проти цивільного населення. Також у окупанта виникла проблема зростання кількості небойових втрат та низького рівня комплектування. Погіршення мотивації населення тимчасово окупованих територій до участі у незаконних збройних формуваннях, змушує російське окупаційне командування приймати до своїх лав осіб з судимостями, здійснювати набір поповнення без належного попереднього вивчення», - повідомив Мотузяник.

Відео дня

Він також зазначив, що основним ресурсом комплектування окупаційних сил за дефіцитними військово-обліковими спеціальностями залишаються кадрові військові російських збройних сил, а також російські найманці, які мають досвід військової служби.