Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров візьме участь у міністерських переговорах у «нормандському форматі» на Мюнхенській конференції з безпеки, якщо ця зустріч буде організована.

Про це в середу журналістам заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, повідомляє ТАСС.

«Сергій Лавров готовий до такої зустрічі, якщо вона відбудеться», - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи є домовленість про проведення міністерських переговорів на конференції.

Відео дня

Раніше Карасін заявляв, що така зустріч опрацьовується, але говорити про те, що вона відбудеться, наразі рано.

Читайте такожЛавров назвав українські "Національні дружини" "неонацистською організацією"

Як повідомляв УНІАН, 30 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» запланована на 16 лютого на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

«За нашою попередньою домовленістю, Зігмар Габріель (міністр закордонних справ Німеччини - УНІАН) запропонував провести наступне міністерське засідання «нормандського формату» 16 (лютого) під час Мюнхенської конференції з безпеки», - сказав Клімкін.

Мюнхенська конференція з безпеки пройде з 16 по 18 лютого. У ній візьмуть участь понад 500 лідерів високого рівня, серед них і президент України Петро Порошенко.