Директор Національного інституту стратегічних досліджень, член політради «Нашої України» Юрій Рубан переконаний, що Віктор Ющенко обов’язково мав балотуватися на другий термін президентства.

«Немає жодного кандидата, який претендував би на перемогу у першому турі. Суспільство само для себе шукає відповідей на питання, що для них є головним. Президент Ющенко каже, що головним є свобода, що треба навчитися її відстоювати і жити в умовах цієї свободи – будувати ефективну владу і самому нести частину відповідальності. Я не поспішав би казати, що цей «месидж» не буде почутим»,  - сказав Рубан в інтерв’ю газеті «Високий Замок».

«Якщо людина зробила себе президентом у такій складній країні, як наша, то це свідчить про колосальний рівень його політичного досвіду. Якщо вона зробила це раз, є велика ймовірність того, що вона може зробити це ще раз», - вважає Рубан.

Відео дня

«Розумію електоральні проблеми, які існують у нинішнього Президента. Але у ЦВК треба принести не результати соціологічних досліджень, а підсумки голосування. Це дві різниці», - наголосив він.

Експерт зауважив, що «суттєвий вплив на електоральний пейзаж матимуть і економічна ситуація, і політична, яка «ходить ходуном». Класичний приклад – те, що відбувається довкола епідемії грипу».

Він нагадав: фундаментальні речі, з якими Віктор Ющенко ішов на вибори у 2004 році, з якими стояв на Майдані, не розмінюються і не міняються. «Звичайно, хтось дорікатиме: щось було зроблено невдало, недосконало. Але мені здається, в очах виборців єдиною людиною з переліку кандидатів, про яку можна сказати, що вона не несе загрози українській демократії (і це покаже будь-яке соціологічне опитування), є саме чинний Президент», - підсумував Рубан.