Підрахунок голосів на виборах Президента України від політичної партії «Фронт змін» контролюватимуть 105 тисяч спостерігачів на виборчих дільницях усіх рівнів.

Про це повідомив кандидат на пост Президента України Арсеній ЯЦЕНЮК в ефірі програми «Патріот Live» у Запоріжжі, яку транслювали два місцевих телеканали, повідомили УНІАН у прес-службі А.ЯЦЕНЮКА.

Він визнав, що існують певні проблеми з фінансуванням виборчої кампанії.

Відео дня

Водночас А.ЯЦЕНЮК спростував інформацію про те, що через ці проблеми «Фронт змін» залишають активісти. «Проблеми є у всіх, не тільки у мене, але зі 105 тисяч членів виборчих комісій і спостерігачів від «Фронту змін» пішли тільки 4 людини. Оцінюйте – багато це чи мало», - додав він.

А.ЯЦЕНЮК наголосив, що в нього немає жодних сумнівів “у намаганнях фальсифікувати вибори”. За його словами, це відбувається вже зараз – через підкуп виборців. Він повідомив, що про це йому зізнавалися люди на мітингах-телемостах, під час яких він спілкувався з жителями майже 700 населених пунктів.

Кандидат у президенти також наголосив, що фальсифікуватимуть результати виборів також за допомогою членів виборчих комісій.

А.ЯЦЕНЮК зауважив, що технічні кандидати на виборах потрібні декому не тільки для контрагітації, але і для того, щоб “мати у виборчих комісіях людей, які належать «Їй» або «Йому». За його словами, “вони поділили цих технічних кандидатів між собою”. Він вважає, що члени комісій від технічних кандидатів “виконуватимуть певну функцію - у тих окружних комісіях, де результат ЯЦЕНЮКА буде високий, робитимуть так: підійматимуть бюлетень і проголошуватимуть інше прізвище, хоча там стоятиме «ЯЦЕНЮК». “Це стара технологія, яку вони також застосовуватимуть. І їхні члени комісій підпишуться (під протоколом)», - додав він.

А.ЯЦЕНЮК заявив, що готовий захистити голоси своїх виборців. Він додав, що “саме тому в нас 105 тисяч людей у виборчих комісіях”. “Я цим пишаюся. Політична партія «Фронт змін», незважаючи на всі труднощі, має 105 тисяч «штиків», які захистять результат, хоча я чудово розумію, що в мене намагатимуться вкрасти голоси», - додав кандидат у президенти.

А.ЯЦЕНЮК наголосив, що партія «Фронт змін» відрізняється від інших політичних сил тим, що “не продає місця у списках”.

«На жаль, в Україні вважають, що якщо ти хочеш бути сильним, то повинен обов’язково бути схожим на них – на «Неї» і на «Нього»: в тебе (у партії) мають бути два десятки олігархів, купа депутатів-корупціонерів і місцевої влади”, - додав він. За його словами, йдеться про те, що “ти маєш зібрати гроші, зробити такий великий «політичний магазин» і дертися зубами й ногами до влади”.

А.ЯЦЕНЮК наголосив, що пішов “іншим шляхом”. “У мене немає олігархів, наша політична сила не продає місця, вона не торгує країною. Тільки в такої політичної сили є майбутнє, тільки така політична сила може дійсно збудувати країну», - зазначив А.ЯЦЕНЮК.