Народний депутат України Анатолій КІНАХ переконаний, що новий український уряд Миколи АЗАРОВА може бути ефективним лише, якщо працюватиме командними методами.

Таку думку він висловив у розмові з власним кореспондентом УНІАН в Брюсселі.

“Головне буде залежати, наскільки це буде команда однодумців, на скільки уряд буде працювати системно, в тому числі буде спроможний на проведення непопулярних заходів, але не просто, як самоціль, а в режимі постійного діалогу з суспільством, з тим, щоби мати постійний зв’язок, з тим, щоби люди – громадяни України розуміли за що вони страждають, що попереду, яка мета, і наскільки це важливо для виходу з кризи, і ефективного розвитку”, - сказав депутат.

Відео дня

За його словами, нинішньому українському уряду доводиться працювати у дуже складних умовах, які не мають аналогів за всю історію незалежності України. До таких умов А.КІНАХ відніс значне падіння ВВП та промислового виробництва, особливо в галузях, що є бюджетоутворючими, таких як машинобудування (падіння в 45% за 2009 рік), будівництво (мінус 52%), автомобілебудування зі світовим “рекордом” падіння в 82%.

“Якщо ці вимоги, і ці умови будуть виконані щодо командної системної роботи не на інтереси окремої політичної сили, а в першу чергу, на інтереси держави, включаючи ефективну динаміку структурних реформ, то буде результат. Якщо таких складових в роботі уряду не буде, то однозначно, що доведеться приймати рішення, і це буде дуже серйозно впливати на розвиток подій в Україні з точки зору виходу з кризи і створення умов для розвитку”, - наголосив А.КІНАХ.

“Я впевнений, що уряд це розуміє, а далі – покаже час”, - додав він.