Ціна за посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи для одного з лідерів партії “Єдиний Центр” Віктора БАЛОГИ – створення в обласній раді Закарпаття коаліції “Єдиного Центру” і Партії регіонів, а також можливий перехід кількох народних депутатів від цієї партії у парламентську більшість.

Про це заявив в інтерв’ю УНІАН народний депутат Тарас СТЕЦЬКІВ (фракція НУ-НС).

“В.БАЛОГА банально розміняв посаду для себе особисто на такі домовленості... БАЛОГА зробив це абсолютно цинічно і примітивно”, – сказав нардеп.

Відео дня

За його словами, для ПР досить важливо мати контрольовану більшість “в обласній раді Закарпаття, яку “регіонали” програли “Єдиному Центру”. Депутат додав, що Партії регіонів потрібні такі більшості й у інших радах області. “Це для них принципово”, - додав Т.СТЕЦЬКІВ.

Водночас він вважає, що на роботу парламенту такі домовленості ніяк не вплинуть, оскільки крім “балогівських людей є 260 з копійками депутатів, котрі голосують в парламентській більшості”.

Також Т.СТЕЦЬКІВ зазначив, що цим призначенням фракції Блоку Литвина і Компартії “знову обійшли, але вони будуть мовчати”, бо “їм нема куди йти”. На його думку, призначення В.БАЛОГИ і можливе приєднання “балогівських людей” до парламентської більшості – формальне чи просто голосування за законопроекти – послабило позиції Блоку Литвина і комуністів. “Ще комуністи можуть рипнутися, бо вони хоча б можуть самостійно в парламент пройти, а ЛИТВИНА пісенька уже проспівана... І він (голова ВР Володимир ЛИТВИН - УНІАН) все буде мовчки ковтати”, - сказав Т.СТЕЦЬКІВ.