Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ заявив, що минулого року команда Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «кинула всі сили на підвищення рівня життя громадян».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Партії регіонів, про це О.ЄФРЕМОВ сказав сьогодні, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

«Детальний аналіз результатів роботи влади за 2010 рік ще попереду. Якщо ж окреслити пунктиром перші підсумки, то потрібно відзначити: Україна прожила непростий рік», – сказав О.ЄФРЕМОВ.

Відео дня

«Команді Президента В.ЯНУКОВИЧА, яка одержала владу в результаті демократичного всенародного волевиявлення, довелося долати численні труднощі, перш за все, у фінансово-економічній і бюджетній сферах, що не дозволили, як би нам цього не хотілось, в найкоротший строк добитися значного підвищення рівня життя людей», – сказав він.

При цьому голова фракції ПР зазначив, що «влада не намагалася підмінити роботу над проблемами солодкими словами, а чесно говорила народу правду». «Дуже багато що упущене нашими попередниками, тому в найкоротшій перспективі й, сподіваюся, не на тривалий період країні доведеться жити в режимі досить жорсткої економії, щоб провести назрілі зміни в житті держави і суспільства», – сказав він.

«Минулого року було зроблено важливі кроки в цьому напрямі. Після 15-процентного падіння валового внутрішнього продукту України в 2009 – зростання ВВП за 2010 рік перевищить 4% при інфляції менш як 9%. Стабілізована фінансова ситуація. Накопичено достатній ресурс коштів у Держказначействі, що дозволило ритмічно і в повному обсягу профінансувати витрати держави, в першу чергу, соціальні», – сказав О.ЄФРЕМОВ.