Заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО вважає, що кожен народний депутат має оприлюднити свою декларацію про доходи.

Про це він заявив сьогодні кореспонденту УНІАН.

«Інформування про свою діяльність є обов’язком кожного народного депутата або фракцій, до якої він належить. Кожен народний депутат зобов’язаний надати інформацію і оприлюднити свою декларацію про доходи», - сказав М.ТОМЕНКО.

Відео дня

За його словами, це є не тільки виконанням норм закону про доступ до публічної інформації, а й інформуванням виборців.

В той же час віце-спікер зауважив, що оприлюднення декларацій депутатів не є справою Апарату Верховної Ради.

«Це не завдання Апарату Верховної Ради копіювати і передавати в засоби масової інформації декларації 450 депутатів», - сказав він.

За його словами, доцільно було б, аби народні депутати робили це за допомогою оприлюднення своїх декларацій на особистих сайтах, сайтах фракцій чи партій.

На переконання віце-спікера, це знімало б проблему необхідності копіювати декларації енну кількість разів та надавати всім охочим відповідно до чинного законодавства.

М.ТОМЕНКО також поінформував, що фракція "БЮТ-Батьківщина" на своєму засіданні ухвалила рішення, що депутати, які входять до її складу, оприлюднять свої декларації на особистих сайтах, сайті фракції чи сайтах партій, що входять до складу Блоку Юлії Тимошенко.