Лідер партії «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО сподівається на збереження стратегічного партнерства між Україною та США, незважаючи на зміну влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила сьогодні під час зустрічі з делегацією Конгресу США.

Ю.ТИМОШЕНКО зауважила, що її політична сила дуже цінує ті напрацювання, які були досягнуті в попередні роки. «Дуже важливо, щоб це стратегічне партнерство не тільки зберігалося, але й укріплювалося. Незважаючи на зміну влади в Україні, ми хочемо, щоб це стратегічне партнерство обов’язково продовжувалося», - сказала вона.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО зауважила, що за часів її прем’єрства в сфері видобутку нафти і газу між Україною та США були розроблені комплексні програми, які «давали нам надію на укріплення енергетичної незалежності». Вона висловила сподівання, що ці програми будуть продовжувати працювати.

В свою чергу член делегації Конгресу США, голова комітету з процедурних питань Девід ДРЕЙЕР зазначив, що для делегації була важлива зустріч особисто з Ю.ТИМОШЕНКО. Він зазначив, що Сполучені Штати Америки вірять в розбудову демократії і верховенства права, а також в існування сильного парламенту, який зможе контролювати владу.

За його словами, метою візиту є налагодження співпраці між парламентами України та США.