Печерський районний суд Києва долучив до матеріалів кримінальної справи проти екс-прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО вирок суду Російської Федерації, винесений генералу російської армії Григорію ОЛІЙНИКУ.

Як передає кореспондент УНІАН, це рішення суд ухвалив, розглянувши відповідне клопотання сторони державного обвинувачення.

У судовому рішенні зазначається, що генерал російської армії Г.ОЛІЙНИК був засуджений за перевищення службових повноважень при реалізації контракту між Міноборони РФ та корпорацією «Єдині енергетичні системи України», яку у дев’яностих роках минулого століття очолювала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Коментуючи клопотання прокурорів, підсудна Ю.ТИМОШЕНКО також наполягала на тому, аби це судове рішення було долучено до матеріалів її кримінальної справи. Вона наголосила, що у вироку Г.ОЛІЙНИКУ чітко вказано, що його засуджено за перевищення службових повноважень.

«Жодного слова про хабарництво або про незаконні дії корпорації ЄЕСУ не сказано», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

При цьому вона додала, що перевищення службових повноважень генералом армії РФ є внутрішньою справою Росії.

Як повідомляв УНІАН, 1 серпня екс-міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ, виступаючи як свідок у суді, висловив переконання, що газові контракти з Росією у 2009 році були підписані під тиском через борги корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії.