Віктор Небоженко

Політолог Про це він повідомив тижневик Weekly.ua, коментуючи наслідки скандалу між українською владою, котра висловила невдоволення критикою на її адресу, сказану главою Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту ТЕЙШЕЙРОЮ.

«Українське керівництво зараз використовує стратегію обложеної фортеці – ми відбилися від Кремля, відіб`ємося і від Європи. Заява МЗС України з приводу висловів ПІНТУ ТЕЙШЕЙРИ – це не просто критика посла ЄС в Україні, але і його демонстративне приниження з боку МЗС України. Тобто, Україна продовжує конфліктувати як з Митним союзом (з проектом ПУТІНА), так і з Європою», - вважає В.НЕБОЖЕНКО.

При цьому політолог підкреслив: «Якщо білоруси, врешті-решт, обрали політику приєднання до Росії, то Україна зараз поводиться як собака на сіні. І в Україні так і не зрозуміли, що міжнародна реакція у справі Юлії ТИМОШЕНКО – це не реакція стосовно засудження Ю.ТИМОШЕНКО, а привід змусити Україну зважати на міжнародні вимоги».

Відео дня

Що стосується санкцій стосовно українських чиновників, то В.НЕБОЖЕНКО говорить, що насправді вони вже діють з початку нинішнього року. «Раніше депутати від Партії регіонів регулярно їздили до Європи на навчання, обміну досвідом. Захід це раніше щедро фінансував. Будь-який депутат міг проситися до Брюсселя, і його завжди на 2-3 дні приймали без особливих зобов`язань», - зазначив політолог.

Після Нового року, за його інформацією, Євросоюз різко скоротив такі поїздки, прикривши можливість для любителів парламентського туризму.