Сергій Пашинський

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на брифінгу народний депутат України Сергій Пашинський (фракція "БЮТ-Батьківщина").

«Ми будемо блокувати трибуну парламенту в найжорсткішій формі, доки наші вимоги не будуть виконані», - наголосив С.Пашинський.

Він нагадав, що опозиція вимагає заслухати у Верховній Раді інформацію генерального прокурора Віктора Пшонки, керівника Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова, а також допустити народних депутатів України, в тому числі й представників Партії регіонів, та лікарів до екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання у колонії.

Відео дня

На репліку журналістів, що голова ВР Володимир Литвин може вести вечірнє засідання парламенту, незважаючи на перебування опозиціонерів біля трибуни, С.Пашинський сказав, що це можливо, якщо депутати від більшості «використають свій досвід і чисельну перевагу і просто нас звідти винесуть на носилках».

«Ми не розблокуємо парламент, поки не будуть виконані наші вимоги», - підкреслив він.

На уточнююче запитання журналістів, чи залишатимуться представники опозиції на нічне чергування в сесійній залі, С.Пашинський відповів: «Я не виключаю такого сценарію».