Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалено колегією суддів Київського апеляційного адміністративного суду сьогодні.

Зокрема, суд відхилив позов політичної партії «Наша Україна» щодо скасування положення постанови Центральної виборчої комісії № 604, яким затверджено поданий фракцією НУ-НС список кандидатур до окружних виборчих комісій, складений без урахування квоти «Нашої України». Нашоукраїнці у своїх позовних вимогах наголошували, що з партією, яка є суб'єктом фракції та політичною силою, на основі якої ця фракція утворювалась, не погодили кандидатури до складу ОВК від фракції і не врахували пропозиції партії.

Представники «Нашої України» Юрій Зіневич та Володимир Шпакович у своїх виступах наголошували, що постанова ЦВК є неправомірною та ухваленою з порушеннями Конституції та законів через порядок подання кандидатур від фракції НУ-НС.

Відео дня

Вони звертали увагу на те, що подання кандидатур від НУ-НС було зроблено на підставі рішення президії фракції НУ-НС, більшість членів якої балотуються до наступного парламенту за списком ВО "Батьківщина", як і сам керівник фракції Микола Мартиненко. Вони зачитали списки людей, включених до ОВК за поданням фракції НУ-НС, зазначаючи, що більшість належить до партій "Батьківщина" та "Фронту Змін".

В.Шпакович наголосив, що така ситуація призвела до того, що у ОВК є по два представники однієї політичної сили, а подекуди вони займають керівні посади в комісії.

У своїй позовній заяві вони наголошували, що 21 серпня на адресу М.Мартиненка був направлений лист від партії «Наша Україна» з проханням враховувати її квоту при формуванні списку кандидатур до складу окружних виборчкомів. При цьому «Наша Україна» посилалася на положення угоди про утворення виборчого блоку від 2 серпня 2007 року. Відповіді на лист від М.Мартиненка не надійшло.

«Наша Україна» вважає, що при поданні до ЦВК списку кандидатур до складу ОВК від блоку НУ-НС були допущені порушення, що призвели до ухвалення постанови ЦВК всупереч вимогам ч. 2 ст. 3 Закону «Про Центральну виборчу комісію», ч. 4 ст. 3, ч. 2 ст. 27, п. 4 прикінцевих та перехідних положень Закону "Про вибори народних депутатів України".

Представники партії "Наша України" заявили, що будуть оскаржувати сьогоднішнє рішення.