Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Батьківщини» з посиланням на одного з лідерів «Батьківщини» Миколи Томенка, який перебуває на місці подій.

«Світла немає. Кажуть, що начебто через поломку на лінії електроенергії не буде години дві. Але ми нікуди не йдемо, контролюємо ситуацію», - сказав він.

За словами М.Томенка, перед цим голова ОВК заявила, що помирає і викликала «швидку», яка її забрала.

Відео дня

М.Томенко переконаний, що всі ці події сталися під тиском влади.

«Коли голова ОВК остаточно зрозуміла, що не може виконати замовлення влади, почалася справжня паніка: вона сказала, що їй погано, що вона зараз помре і викликала швидку, але при цьому вона дуже довго не погоджувалась віддати печатку ОВК і ключі від кімнати, де зберігаються бюлетені», - розповів М.Томенко.

Він зазначив, що роботу комісії зірвано.

На думку М.Томенка, все це є «частиною плану влади з фальсифікації результатів виборів на користь провладного кандидата».

М.Томенко додав, що народні депутати Партії регіонів Михайло Чечетов, Ельбрус Тедеєв і Андрій Пінчук продовжують знаходитися у приміщенні ОВК.

На цю тему: 194-му окружкомові знадобилася доба, щоб оголосити переможця

У свою чергу в прес-службі кандидата в депутати від «Батьківщини» Миколи Булатецького, який перемагає в цьому окрузі, додали, що ОВК № 194 не може продовжувати свою роботу через провокації.

У повідомленні йдеться про те, що сьогодні в ході засідання ОВК членами комісії було оголошено результати виборів по 194 окрузі. Після цього голові комісії стало зле і їй викликали «швидку». Після рішення лікарів про її госпіталізацію вона відмовилася на прохання народних депутатів і членів комісії передати печатку і ключі від сейфа своєму заступнику. Під час транспортування її в карету «швидкої» відбулася сутичка між представниками М.Булатецького і представниками силових органів в формі "грифону", зазначили в прес-службі.

Врешті народний депутат Леся Оробець, яка присутня в окружкомі, спільно з представниками СБУ встановили, що печатка ОВК знаходиться в сейфі. Однак продовжити роботу комісія так і не змогла через вимкнення світла.

На даний момент члени комісії знаходяться у темному приміщенні, не придатному для роботи, і не можуть продовжити підраховувати голоси за пропорційною системою, зазначається в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Черкаській області Сергій Варич заявив, що сьогодні увечері ОВК №194 в Черкасах оголосила кандидата у народні депутати від «Батьківщини» Миколу Булатецького переможцем виборів у цьому мажоритарному окрузі.

Зокрема, за його словами, члени 194 ОВК нарешті оголосили дані голосування в окрузі і підписали остаточний протокол, відповідно до якого переміг М.Булатецький.

За даними сайту ЦВК, на 194 ОВК опрацьовано результати вже на 100% дільниць. М.Булатецький перемагає самовисуванця Валентину Жуковську, яка, відповідно до даних сайту ЦВК, має на 12 тис. 373 голоси менше.