Про це УНІАН повідомив сам Д.Снєгирьов.

За його словами, сьогодні він отримав офіційну відповідь з обласної прокуратури під № 07\1-7242-12 за підписом заступника прокурора області М.Говорухи, в якій сказано: "Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення щодо правомірності дій депутата Луганської обласної ради Мірошника Р.В. З метою перевірки доводів, прокуратурою області витребувано стенограму виступу вказаного депутата, інші документи та матеріали. З урахуванням наслідків перевірки, підстав для застосування заходів прокурорського реагування не вбачається".

Коментуючи документ, Д.Снєгирьов зазначив: "Прокуратура сьогодні є заангажованим суб’єктом, який не захищає інтересів українців, як представників титульної нації».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, співголова громадської ініціативи "Права справа" Д.Снєгирьов ще влітку звернувся із заявою до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути депутата Луганської обласної ради Р.Мірошника до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

На цю тему: Депутата вимагають притягнути до суду за "недорасу"

У заяві Д.Снєгирьова йшлося: «6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви на підтримку закону "Про засади державної мовної політики" заявив: "На цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу". При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захистити державну мову. "Українську мову гноблять, українську мову треба захистити. Що це за мова така нещасна, що її треба захистити від усього, і вона повинна рости в оранжереї?", - сказав Р.Мірошник».

Д.Снєгирьов вважає, що заява Р.Мірошника є провокаційною й ображає україномовну частину населення країни.

«Подібні заяви українського державного службовця є неприпустимими та такими, що підпадають під дію відповідної статті Кримінального кодексу України. На підставі вищенаведеного вимагаю порушити кримінальну справу проти депутата Луганської обласної ради за статтею «розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - йшлося у заяві Д.Снєгирьова.