Радикально настроенные граждане захватили двух сотрудников МВД / vinnitsaok.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, за словами очевидців подій, по закінченню вечірнього народного віча група молоді у касках і масках рушили до офісу КПУ, розташованого у житловому будинку у центрі міста. Вони не змогли виламати броньовані двері, але зламали грати і розбили вікна, у такий спосіб проникли до середини. Звідти винесли партійні папери, прапори та влаштували під офісом багаття. Потім його загасили. 

Нападу зазнав й колишній офіс міського осередку Партії регіонів, де у двоповерховій будівлі розташовується одне із міських комунальних підприємств. Там радикали побили вікна і двері, усередині приміщення молодь зрозуміла, що партійного офісу там немає, тому залишили його.

Читайте такожПротестувальники захопили штаб ПР

Відео дня

Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники під час цих подій захопили майора міліції, працівника сектору зв’язків з громадськістю УМВС, який знімав захід на відеокамеру. Згодом його відпустили і повернули камеру. Також демонстранти взяли у полон, як вони вважали, ”працівника одеської міліції”, який був вдягнений у цивільне і вели його на барикаду. Полонений виявився працівником чернігівської міліції. Його визволив полковник Едуард Гребенюк, заступник начальника обласної міліції.

У секторі громадських зв`язків УМВС в області поки що утрималися від будь-яких коментарів, пояснивши, що цілу ніч були на роботі.

Читайте такожВ Одесі підпалили офіс Батьківщини

Як повідомляв УНІАН, вранці 20 лютого у Києві протистояння між міліцією та мітингувальниками загострилося. З боку Інститутської по людях відкрили вогонь снайпери і автоматники.

Пізніше у МВС заявили, що видали міліціонерам вогнепальну зброю, і вони мають право її застосовувати.

За даними МОЗ, на ранок 21 лютого, кількість загиблих під час зіткнень у центрі Києва збільшилася до 77 осіб. За медичною допомогою звернулося 577 постраждалих, 369 з них госпіталізовані.