REUTERS

"Вважаємо украй небезпечними спроби привнести у і без того складну і нестабільну ситуацію в Україні «чинник НАТО», який створює додатковий елемент напруженості, підриваючи перспективи нормалізації обстановки", - сказав Лукашевич.

Читайте такожМЗС РФ: Захід не погодиться на приєднання України до НАТО

За його словами, рішення Ради НАТО призупинити проведення зустрічей в рамках практичної співпраці з Росією свідчить про «упереджений і тенденційний підхід в аналізі причин і наслідків подій в Україні».

Відео дня

Лукашевич вважає, що намір обмежити роботу за узгодженими напрямками і проектами взаємодії в реагуванні на спільні для країн - членів Ради Росія-НАТО (РРН) виклики і загрози - тероризм, піратство, кризи, екстремізм, природні і техногенні катастрофи, а також щодо Афганістану і сирійської хімзброї - суперечить здоровому глузду. У РРН немає проектів і програм співпраці, які були б в інтересах тільки Росії або країн - членів Альянсу, упевнений Лукашевич.

Читайте такожГенсек НАТО відзначив стриманість українських вояків

Він відзначив, що розвитку «всепогодного» політичного діалогу на майданчику РРН з російського боку неодноразово давалися необхідні роз'яснення, у т.ч. щодо заходів для забезпечення безпеки об'єктів Чорноморського флоту РФ в Криму.

"Але, судячи з усього, запанували рефлекси минулого, які не дозволили об'єктивно розібратися в тому, що відбувається", - сказав він.