Російські військові відключили апаратуру контролю за повітряним простором / REUTERS

У Криму російські військові вимагали від українських відключити апаратуру контролю за повітряним простором, яка розташована в радіотехнічному батальйоні на Ай-Петрі, повідомив начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Селезньов.

Читайте такожУ Криму військові РФ захопили український пост радіорозвідки - Міноборони

«По периметру території окремого радіотехнічного батальйону "Ай-Петрі" розміщені 30 автоматників РФ. Російські військовослужбовці під час переговорів з командиром батальйону заявили, що, за їхньою інформацією, можливі провокації з боку третьої сторони щодо українських солдат, і вони уповноважені забезпечити безпеку українських військовослужбовців. Зажадали виключити всю локацію. Апаратура контролю за повітряним простором відключена. Також під контролем російських військових знаходиться пункт "Украероруху"», - написав Селезньов на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше в середу до українського радіотехнічному батальйону прибули два КаМАЗа з російськими солдатами. Один був виставлений біля КПП української військової частини, другий заїхав на територію вузла зв'язку Чорноморського флоту РФ, який межує з українською частиною.