Майже два місяці Крим залишається гарячою точкою на карті України / gazeta.lviv.ua

Про це сказала кандидат на посаду Президента України Наталія Королевська, відвідавши Крим.

«Майже два місяці Крим залишається гарячою точкою на карті України і всього світу. Але ніхто в повній мірі не займається соціальним захистом та допомогою людям. Я вважаю, що ми не маємо права залишати людей в такій ситуації напризволяще», - відзначила політик.

Читайте такожКеррі: В Женеві не обговорювали питання Криму, але "ніхто не залишив його позаду"Перебуваючи в Криму, Наталія Королевська провела низку зустрічей з громадянами. Зокрема з тими, хто вже прийняв рішення залишитись громадянами України та продовжувати жити на півострові. З цими людьми Наталія Королевська обговорила найболючіші питання, з якими вони вже зіткнулися. «Зараз для них гостро стоїть питання одержання соціальних допомог. Сьогодні уряд пропонує кримчанам їхати в Херсон для одержання зокрема і пенсії. Лише уявіть, пенсіонерам з Керчі доведеться подолати близько 400 км, мінімум 6 годин їзди. Це нонсенс», - сказала Наталія Королевська.

Відео дня

Тому, за її словами, українцям, які вирішили залишитись на півострові, держава має гарантувати можливість легально проживати в Криму та зберегти роботу.

Окрім того, Наталія Королевська зустрілася з українцями, які збираються переїхати на материкову частину України. Таким людям, за словами політика, держава має надати соціальний щит: забезпечити житлом та роботою, надати спеціальний статус переселенця та спеціальну допомогу.

«Ще раз повторюю – наші громадяни, опинившись в непростій ситуації, завжди повинні відчувати підтримку своєї держави. Це стосується як тих, хто залишається жити в Криму, так і тих, хто ухвалив рішення переїхати на материкову частину України. Все, що я тут побачила, остаточно переконало мене поїхати в східні області, щоб донести реальну ситуацію», - відзначила Наталія Королевська.