Фермерам наказали зібрати врожай до 3 серпня / Фото УНІАН

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки та оборони.

"За оперативною інформацією, керівники Бєлгородської, Курської та Брянської областей (РФ) дали вказівку сільгосппідприємствам та фермерам закінчити збирання врожаю до 3 серпня на полях, які розташовані в прикордонній смузі", - сказано в повідомленні.

Крім того, за даними РНБО, Росія і далі продовжує концентрувати війська неподалік від українського кордону.

Відео дня

Читайте такожЗа добу російська бойова авіація і вертольоти 7 разів порушували повітряний простір України Зокрема, на напрямку Єкатєріновка (РФ) – Шевченко (Укр.), на території Росії за 3 км, виявлено розгортання на позиціях 3-х установок БМ-21 та БПЛА. Учора також зафіксовано рух колони військової техніки – до 10 тентованих автомобілів КамАЗ  -  на автодорозі н.п. Погар (РФ) – н.п. Стародуб (РФ).

В районі Трубчевська також спостерігалось переміщення колони військової техніки, яка складалася з вантажівок та БТРів. Виявлено місце дислокації великого угрупування російських військових в районі н.п. Малинівка та Наумовка Бєлгородської області за 5 км від кордону.

До складу угрупування входять близько 1000 військових, 12 танків Т-72БМ, 52 БТР-80/82А., 12 мінометів різного калібру, 4 ЗРК «Оса», 2 ЗРК 9К35 «Стріла-10» та 2 зенітні установки ЗУ-23.