крым / Фото УНИАН

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

"МЗС України рішуче засуджує проведення Російською Федерацією 14 вересня 2014 року так званих "виборів у Госсовєт" у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та м.Севастополь", - заявили в МЗС.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити проведення так званих "виборів" в АР Крим та м.Севастополь. Очікуємо також, що цивілізований світ дасть належну оцінку протиправним діям російської окупаційної влади, що продовжує утиски, дискримінацію і репресії проти кримських татар, українців та представників інших національностей, котрі не змирилися і ніколи не змиряться з окупацією Криму", - йдеться у заяві .

Відео дня

Читайте такожДепутат ВР проголосував на виборах у Криму

Також у відомстві заявили, що усі причетні до організації та проведення "виборів" нестимуть  відповідальність відповідно до чинного законодавства України.

"На сьогодні існує велика кількість доказів і свідчень, які підтверджують порушення російською стороною взятих на себе міжнародних зобов"язань в галузі прав людини, за які російській стороні доведеться відповідати", - підкреслили у міністерстві закордонних справ.