МИД Украины / Wikipedia

Заява опублікована на офіційному сайті міністерства.

"МЗС висловлює глибокий жаль та співчуття у зв’язку з трагічною загибеллю внаслідок обстрілу терористами офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста у м. Донецьк  представника МКЧХ, громадянина Швейцарії", - сказано в повідомленні.

Ця смерть потрібна бойовикам, щоб в черговий раз залякати представників міжнародних організацій, упевнені в МЗС.

Відео дня

Читайте такожПід час обстрілу в Донецьку загинув працівник Червоного Хреста

" Цьому терористичному акту немає жодного виправдання. Бандити і терористи у нелюдський спосіб насмілилися підняти зброю проти тих, хто прибув на Донбас із гуманітарною місією – допомагати людям. Цей випадок знаходиться в одній площині із взяттям терористами у заручники співробітників ОБСЄ та так само спрямований на залякування представників міжнародних організацій, які допомагають повернути мир та спокій на Донбас", - заявили українські дипломати.

"Причетні до цього злочину особи та організації повинні бути притягнуті до відповідальності згідно з нормами національного та міжнародного законодавства", - вимагає зовнішньополітичне відомство України.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 2 жовтня, бойовики обстріляли центр Донецька. В результаті обстрілу загинув громадянин Швейцарії, представник МКЧХ.