REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Донецької міської ради.

Наголошується, що ніч в місті пройшла без активних військових дій. Проте увечері 12 жовтня були зафіксовані нові випадки влучення снарядів у житлові будинки і споруди у Куйбишевському і Київському районах. Так, після артобстрілів зруйновано 4 приватних житлових будинки по вулиці Ковалька і один будинок по вулиці 50 років України.

Читайте такожУ Донецьку два мирних жителя отримали осколкові поранення

Відео дня

За минулу добу осколками снарядів пошкоджено також розподільні газові мереж по вул. Рудзутака, 22, Стратонавтів, 8-а, Путилівській, 138, у Київському районі і по пров. Вольний, 56-а, в Куйбишевському районі. Аварії локалізовані.

Станом на 10.00 13 жовтня повідомлень від жителів про події в районах не надходило. У штатному режимі працюють комунальні служби і громадський транспорт. Аварійними бригадами підприємств ведуться ремонтні роботи на комунікаціях.

Фахівці ПАТ "Донецькміськгаз" продовжують відновлювати газові мережі у Петровському, Куйбишевському і Київському районах. Станом на ранок 13 жовтня у Донецьку без газопостачання залишаються 4558 абонентів, серед них - 9 багатоквартирних будинків, 3612 будинків приватного сектору і 30 підприємств.

Подача води в Донецьку, як і раніше, залишається нестабільною через пошкодження наливного водоводу діаметром 1400 мм компанії "Вода Донбасу", від якого залежить поповнення резервуарів одразу кількох водопровідних вузлів КП "Донецькміськводоканал". Перебої з водою мають споживачі Куйбишевського, Ленінського, частково Петровського районів, а також мікрорайонів Текстильник, шахт ім. Абакумова, Бірюзова у Кіровському районі, повідомляє міськрада.

"Працівники КП «Донецькміськводоканал» роблять все можливе, щоб подавати у ці райони воду, проте об'єми води, яка надходить по інших водопровідних лініях на водопровідні вузли, вкрай малі. Ремонтна бригада компанії "Вода Донбасу" неодноразово потрапляла під обстріл, виїжджаючи на місце аварії, і була змушена залишити ділянку. Початок ремонтних робіт заплановано на сьогодні, за умови, що не поновиться обстріл", - зазначається у повідомленні.