Резолюція була прийнята на спеціальному засіданні комісії, присвяченому ситуації в Україні / ua.depositphotos.com

Члени комісії Сенату Польщі з питань закордонних справ прийняли резолюцію, в якій підтримали Україну на тлі того, що Росія нарощує свій військовий контингент на кордоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Wyborcza.

Резолюція була прийнята на спеціальному засіданні комісії, присвяченому ситуації в Україні, в якому взяв участь посол України в Польщі Андрій Дещиця, який представив поточну ситуацію в регіоні.

Відео дня

За словами Голови Комісії Богдана Клиха, прийняття резолюції є тим більше необхідним, враховуючи "незрозуміле рішення більшості сейму, який відмовився прийняти резолюцію із закликом зупинити "Північний потік-2".

У резолюції йдеться, що "кількість військ, оснащених танками, важкою ствольною і ракетною артилерією, броньованою піхотою, безпілотниками і бойовою авіацією, небезпечно зростає, а посилена активність російського флоту спостерігається в Чорному морі, де, всупереч міжнародному праву, було оголошено про блокаду Керченської протоки".

Читайте такожВ Офісі президента пояснили, навіщо Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі

Також йдеться про те, що сепаратисти на Донбасі просять російську владу приєднати ОРДЛО до Росії і "ця спроба ескалації напруженості повинна трактуватися як продовження стратегії дестабілізації Європи".

"Комісія вважає, що дії Російської Федерації є загрозою безпеці на нашому континенті, а також черговою спробою поставити під сумнів принцип недоторканності кордонів в Європі", - йдеться в документі.

У ньому Комісія закликає "владу Російської Федерації зупинити подальшу ескалацію напруженості і дестабілізацію ситуації з безпекою в регіоні, і просить лідерів держав НАТО ініціювати консультації відповідно до статті 4 Вашингтонського договору, визнаючи, що тільки жорстка позиція країн, асоційованих з ЄС і НАТО, може запобігти подальшій військовій ескалації і війну".

Комісія також звернулася до "людей доброї волі підтримати українських патріотів у захисті суверенітету своєї Батьківщини".

Стягування військ РФ до кордону України