24 лютого СБУ оголосила підозру Дудкіну / Скріншот

Суд обрав проросійському пропагандисту Юрію Дудкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Читайте такожУ Раді зареєстрували законопроект щодо відповідальності за колабораціонізм: що він передбачаєПро це УНІАН повідомило джерело у правоохоронних органах.

"Сьогодні проросійському пропагандисту Юрію Дудкіну, якому 24 лютого СБУ оголосила підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва", - сказав співрозмовник УНІАН.

Відео дня

Що відомо про пропагандиста

  • 24 лютого СБУ оголосила підозру військово-політичному "експерту", причетному до підривної діяльності на користь спецслужб РФ.
  • Підозру оголошено за двома статтями Кримінального кодексу України — державна зрада (стаття 111) та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (стаття 161) Кримінального кодексу.
  • За завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька веб-ресурсів (групи в соціальних мережах, Youtube-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, зокрема від своїх координаторів з російського «Первого канала» та агенції «News Front».
  • "Експерт" особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.