Коваленко впевнений, що ніхто Україну не прийме в НАТО поки йде війна / фото president.gov.ua

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що лічені дні залишилися до зустрічі НАТО, від якої, чомусь, багато українців очікують того, чого вони в результаті не отримають і будуть розчаровані, а саме - гарантій або ж безпосередньо самого вступу України до Альянсу.

"Завищені очікування і нерозуміння процесів, що відбуваються, дуже часто валять наших громадян в стан натхненної розчарованості. Точно так само як проходить зараз наступ. Адже велика частина суспільства очікувала якогось блискавичного прориву і загального домінування", - написав він.

Експерт зазначив, що він протягом усього цього часу не змінив своєї думки - Україна не стане членом НАТО до тих пір поки не закінчиться війна.

Відео дня

"Лише після цього вона увіллється в Північноатлантичний альянс з прискоренням, можливо, більшим ніж це зробила Фінляндія. Але не раніше. А ось чого можна очікувати? Розширення підтримки. Надання нової номенклатури озброєнь. Ряд нового формату ініціатив сприяють підвищенню обороноздатності України. Але проблема в тому, що все це буде вимовлено нецікавою, сірою, бюрократичною мовою", - вважає Коваленко.

Він упевнений, що все це допоможе нам бути сильніше.

"Будьте реалістами, ніхто Україну не прийме в альянс поки йде війна, хоча Україна НАТО зараз, як гарант безпеки в Європі, потрібніше, ніж самій Україні, членство в НАТО", - додав аналітик.

Вступ України до НАТО - останні новини

Лідери НАТО на саміті у Вільнюсі публічно підтвердять, що Україна стане членом Альянсу. Вони об'єднаються для того, щоб наблизити Київ до цієї мети.

У США висловилися щодо членства України в НАТО. У Білому домі заявили, що Україна поки не виконала вимоги для вступу до Альянсу.

Президент Туреччини Реджепо Таїп Ердоган під час прес-конференції з українським лідером Володимиром Зеленським заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО.