Зустріч Бербок і Зеленського 7 лютого скасували / фото REUTERS

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пояснила причину скасування зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Києві змінами у графіку візиту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Бербок сказала на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою за підсумками їхніх переговорів у Києві.

Глава МЗС Німеччини нагадала, що спочатку її поїздку до Києва було заплановано разом з французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном, у якого змінилися плани через візит президента Франції Еммануеля Макрона в Україну 8 лютого.

Відео дня

"Ми планували зустрітися з президентом України, а зараз змінилися плани поїздки, французька сторона змінила ці плани", - сказала Бербок.

Вона зазначила, що важливо координувати графіки, і тому вона змушена була скоординувати свої плани.

Своєю чергою, глава МЗС України Дмитро Кулеба подякував Бербок, що вона приїхала в Україну попри зміни у графіку Ле Дріана.

"Ми з розумінням ставимося до цієї ситуації з французького боку. По-друге, жодних проблем із зустріччю з президентом немає. Не створюймо якусь конспірологію навколо цього", - сказав Кулеба.

Він також додав, що минулого разу в Києві 17 січня Бербок зустрічалася з Зеленським.

Читайте такожГлава МЗС Німеччини не підтримала постачання зброї УкраїніЯк повідомляв УНІАН, сьогоднішню зустріч глави МЗС Німеччини та президента України скасували.

Раніше планувалося, що глави МЗС Німеччини та Франції 7-8 лютого разом відвідають Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: