Податківцю загрожує від 5 до 10 років в'язниці / Dmytro Khiluk, Fb

Затриманому у справі про підкуп керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Миколі Ільяшенку повідомлено про підозру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, Ільяшенку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, - пропозиція хабаря. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією або без конфіскації майна.

Відео дня

Читайте такожДо підкупу Ситника і Холодницького можуть бути причетні співробітники Офісу генпрокурора

"Щодо двох інших затриманих - зараз вже підготовлені проекти повідомлення про підозру. Частина затриманих є спеціальними суб’єктами (адвокатами), тому підписував підозру керівник САП", - додав Ситник.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у САП поінформували про затримання високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, які за 6 млн дол. намагалися підкупити керівництво НАБУ та керівника САП за закриття кримінальної справи.

Сьогодні, 13 червня, Ситник заявив, що керівників правоохоронних органів намагалися підкупити за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського. Справа стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний бізнесмену Сергію Курченку банк, і в легалізації цих коштів.

Було затримано трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Ільяшенко. Друга затримана особа, за попередніми даними, мала стосунок до компанії Burisma та є довіреною особою Злочевського, третя особа - колишній працівник ДФС, який також є довіреною особою Злочевського.

Довідка УНІАН. Справа стосується розслідування стосовно бізнесмена Курченка, який підозрюється в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Фігурантами “справи Курченка”, яким ГПУ оголосила про підозру, є екс-глава АПУ Борис Ложкін, екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, екс-міністр екології Злочевський, чинний на той момент заступник глави АПУ Філатов та інші топ-чиновники.

Загалом у ході розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, у тому числі високопосадовцям, з них 12 - високопосадовці центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 - керівники обласних державних адміністрацій, 14 осіб - з керівного складу державних підприємств.