Ткаченко підбив підсумки засідання комітету Ради / facebook.com/openorthodoxuniversity

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроекти щодо підтримки культури та креативних індустрій в Україні під час карантину.

Про це повідомив голова комітету, нардеп Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, три проекти законів були підтримані одноголосно представниками усіх фракцій парламенту. Ці документи, пояснює депутат, допоможуть цим сферам пережити економічні наслідки карантину.

Відео дня

Читайте також"Перемога, яка визначає майбутнє": Рада відстояла бюджет для підтримки сфери культури - Ткаченко

"Два з них - про внесення змін до бюджетного та податкового кодексів - передані на розгляд профільних комітетів. Сподіваємось на підтримку колег і їхній швидкий розгляд", - додає Олександр Ткаченко.

Він також розповів, що на комітеті були обговорені оприлюднені раніше кадри насилля над дітьми у фільмі режисера Іллі Хржановського "ДАУ. Дегенерація".

"Це історія "на межі", а кадри приголомшують. Тому наш комітет прийняв рішення звернутись до правоохоронних органів. Ми хочемо перевірити факти залучення малолітніх дітей до натуральних зйомок кадрів насилля. Також зрозуміти, якої шкоди цей факт міг завдати дітям. Показ будь-яких кадрів, де присутня "нелюдська" жорстокість, навіть якщо це художній твір, можуть призводити до «популяризації» подібних дій", - написав депутат.

Читайте також"Вимагаємо зупинити знищення української культури": представники креативних індустрій звернулися до Кабміну і Зеленського

На думку Ткаченка, режисер не може бути дотичним до діяльності Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". "Подібні факти професійної діяльності ідуть у розріз з ідеологію центру, яка полягає у захисті загальнолюдських цінностей та неприпустимості будь-якого насильства, що символізує Бабин Яр", - пояснив він.

"Відповідну заяву ми направили генеральним директорам Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" та Благодійного фонду "Меморіал Голокосту «Бабин Яр", - додав голова комітету.